Uiterlijk

Botox voor een mooier uiterlijk

Ouder worden is een proces wat niemand leuk vindt, maar het gebeurt bij iedereen. Helaas is er niks aan te doen. In ieder geval kun je het niet tegengaan, maar je kunt het wel minder zichtbaar maken. En dat kun je doen door bijvoorbeeld een botox behandeling te ondergaan. Laten we als voorbeeld nemen die rimpels in je voorhoofd. Die vervelende fronsrimpels die ongeveer boven je 40e jaar zichtbaar beginnen te worden. Aan deze rimpels in je voorhoofd valt echt wel iets te doen. Botox voorhoofd is een behandeling die heel vaak wordt gedaan.

Ik zal even uitleggen wat er nou precies word gedaan tijdens een botox behandeling.

Ten eerste is botox niet de stof die je in spuit maar de merknaam van de werkende stof. De stof heet botulinetoxine, een natuurlijk eiwit dat geproduceerd wordt met de bacterie Clostriudium Botulinum.  Het eiwit wordt ook voor andere doeleinden gebruikt, maar het werkt ook prima voor cosmetische doeleinden. Botox is een goed middel om de rimpels in je gezicht te verzachten. Botox word geïnjecteerd in je spiervezels waardoor de spanning in deze spieren sterk verminderd worden. De rimpels die eerst heel erg zichtbaar waren zullen u vervagen. De prijs van deze behandeling is niet goedkoop, maar als je echt kwaliteit wilt in je gezicht dan moet je hier geen probleem van maken. Natuurlijk zijn er ook ander merken op de markt die met de stof clostriudum botulinum werken. Alleen deze merken zijn vaak minder goed getest en is minder over bekend. De prijs zal wel lager liggen bij andere merken dan bij de echte prijs botox, maar het is ook minder betrouwbaar. Als je dus echt kwalitatief goede stof wilt dat wordt aangeraden om je te laten behandelen met botox. Ook de ervaring van de arts die jou behandeld speelt een rol. Een gespecialiseerde arts met veel ervaring zal duurder zijn dan een arts met weinig ervaring. Het is maar net wat je zelf liever hebt. Ook zijn onbekende klinieken goedkoper dan bekende klinieken.

In ieder geval is botox een goede uitkomst om je gezicht er wat jonger uit te laten zien. Meestal zijn vrouwen degene die een botoxbehandeling ondergaan omdat ze erg graag jonger uitzien. Jong en mooi zijn is een schoonheidsideaal voor veel vrouwen en zij worden onzeker als ze dit niet meer zien. Botox is kan hier wat aan veranderen, maar let wel op dat je niet te veel behandelingen ondergaat. Dan zal het namelijk erg gaan opvallen dat je gezicht onder zit met botox en dat wil je natuurlijk ook niet.

1 gedachte over “Botox voor een mooier uiterlijk”

  1. Hoezo vervelende frons rimpels? Als we nou allemaal eens zouden accepteren dat ze heel natuurlijk zijn, je gezicht sprekend maken en het al helemaal niet negatief formuleren, dan is botox helemaal niet nodig. Ik was ooit in Amerika en toen had ik het er over met iemand. Die vond het vreemd dat ik niets had gedaan aan mijn lichaam (en dat gaat ook nooit gebeuren). En toen ze me wees op iets (wat totaal niet noemenswaardig zichtbaar was en als het wel zo was geweest… so what) zei ik: I’m too confident to care. Daar had ze niet van terug. En overigens, hoe je het ook doet… botox ziet er echt nooit natuurlijk uit.

Reacties zijn gesloten.