Sport en bewegen

Kun je met hardlopen afvallen?

Hardlopen – afvallen is een pittige methode om af te slanken waarbij je meteen ook je conditie enorm verbetert.

Het kost je inspanning en doorzettingsvermogen, maar uiteindelijk is het resultaat fantastisch.

Hierbij is het wel van groot belang het op de goede manier aan te pakken, anders zie je juist weinig resultaat en raak je snel gedemotiveerd.

Dat is jammer, want door te gaan hardlopen kun je juist zeer snel en effectief afvallen!

Daarom in dit artikel een paar tips en informatie over afslanken door middel van hardlopen.

 

Beginnen met Hardlopen Om Af te Vallen

Als je begint met hardlopen is het belangrijk dat je het rustig aan doet. Bouw je conditie stap voor stap op. Luister naar je lichaam; wat voor de ene persoon supermakkelijk is, kan voor de ander veel te zwaar zijn. Wees niet te streng en ook niet te makkelijk voor jezelf.

Begin bijvoorbeeld met het volgende schema:
Week 1: 1 dag 20 minuten hardlopen, 2 dagen rust.
Week 2: 1 dag 25 minuten hardlopen, 2 dagen rust.
Week 3: 1 dag 25 minuten hardlopen, 1 dag rust.
Week 4: 1 dag 30 minuten hardlopen, 1 dag rust.
Dit is natuurlijk maar een voorbeeld en je kunt het naar eigen inzicht aanpassen. Belangrijk is dat je, als het even te zwaar is, niet stopt maar overgaat op een looptempo, tot je het weer aankunt om op hardlooptempo over te schakelen. Op die manier kun je je conditie langzaam, maar zeker verbeteren.

Schoenen en Kleding Voor Het Hardlopen

Draag tijdens het lopen goede schoenen en kleren waar je je prettig in voelt en die zorgt dat je zweet snel verdampt (dus geen katoen!).

Tempo Om Mee Te Beginnen

Als je graag effectief wilt afvallen met hardlopen is het belangrijk om het op het juiste tempo te doen. Zonder er allemaal ingewikkelde formules en hardslagmetingen en dergelijke bij te halen, kun je simpel gezegd het beste op een langzaam tempo gaan hardlopen. Daardoor zet je je lichaam ertoe aan om vet te gaan verbranden.

Ga je in een te hoog tempo rennen, dat schakelt je lichaam over op koolhydraten.

Bovendien is het zo dat je lichaam pas na 15 à 20 minuten overschakelt op vetverbranden en als je in langzaam tempo hardloopt, hou je het langer vol zodat je eerder boven die 20 minutengrens komt. Een goede warming up is natuurlijk ook heel belangrijk; je voorkomt hiermee blessures, spierpijn én je komt ook weer eerder over die 20 minutengrens heen!

Als je deze tips in acht neemt wordt jou ‘hardlopen – afvallen’ avontuur gegarandeerd een succes. Hup met de beentjes!